Kamerlingh Onnes Lab Leiden
Kamerlingh Onnes Gebouw
Het Kamerlingh Onnes Gebouw wordt ook wel het ‘koudste plekje op aarde’ genoemd, vanwege het onderzoek van de natuurkundige Kamerlingh Onnes naar zeer lage temperaturen. Voor de geschiedenis van dit gebouw kunt u terecht op een site van de Leidse Universiteit, faculteit Rechtsgeleerdheid

Specificaties
Dit voor de universiteit zo belangrijke gebouw is nu geheel verbouwd voor de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Met twee monumentale collegezalen, een restaurant, Juridisch Café en ruime receptiemogelijkheden is het ideaal voor intern gerelateerde symposia, afdelingsbijeenkomsten en andere feestelijke bijeenkomsten.
Het Kamerlingh Onnes Gebouw heeft 3 collegezalen, met respectievelijk een capaciteit van 300, 200 en 80 personen. Hiernaast zijn er 4 multi-use-zalen en 20 werkgroepzalen: van klein tot maximaal 44 personen

Locatie & bereikbaarheid
Bezoekadres: KOG, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden. Telefoon: 071-527 3290
Hier kunt u een plattegrond van Leiden met het Kamerlingh Onnes Laboratorium downloaden.

Routebeschrijving naar Kamerlingh Onnesgebouw
Openbaar Vervoer (zie ook www.9292ov.nl)
Het Kamerlingh Onnes Gebouw bevindt zich op 15 à 20 minuten lopen van het station Leiden Centraal. U loopt het station uit in de richting van het stadscentrum. Vanaf het station rijden veel bussen naar de halte Breestraat (bijvoorbeeld 31, 41, 169, 206, 182), Vanaf de bushalte loopt u door naar de eerste steeg rechts. U komt daarna op de Langebrug, en slaat linksaf. Deze loopt u geheel uit en komt dan aan het water, dit is de Steenschuur. Het Kamerlingh Onnes Gebouw bevindt zich aan uw rechterhand.

Met de auto (zie ook www.map24.nl )
Neem vanaf de A4 afrit 7. Volg de N206 richting Leiden Centrum. Na 1,6 kilometer gaat u op het Lammenschanspein na de stoplichten rechtsaf, daarna rechtdoor de Lammenschansweg op. Na 1,5 kilometer bij de stoplichten volgt u over de brug de weg naar rechts (Oranjeboomstraat). Bij de volgende stoplichten linksaf (voor supermarkt Hoogvliet langs), vervolgens rechtsaf, de Korevaarstraat in en linksaf de Steenschuur op.

Vanaf de A44: neem afrit 8 (Leiden). Dit is de Plesmanlaan. Die volgt u richting centrum. U komt dan uit op de Morssingel. U slaat rechtsaf de Morsweg in, gaat naar links over het spoor en weer naar links, de Haagweg op. U slaat over de brug rechtsaf de Witte Singel op en rijdt deze uit tot de tweede brug, die neemt u linksaf (de Doezastraat in). Wanneer u deze uitrijdt, ziet u over de brug het Kamerlingh Onnes Gebouw liggen.

Parkeren (zie ook de site van de gemeente Leiden)
Vanaf de verschillende invalswegen is er bewegwijzering naar parkeerlocaties. Parkeren bij het Kamerlingh Onnes Gebouw is mogelijk maar het is vaak druk dus er is geen garantie op plaats. U kunt ook op de Garenmarkt parkeren, of bij de parkeergarage Breestraat (boven supermarkt Hoogvliet). Het voordeligst zijn het parkeerterrein aan de Haagweg (€ 4 per vier uur, gratis pendeldienst naar de stad) en de universitaire parkeergarage aan de Maliebaan.

Kamerlingh Onnes Laboratorium